Aanschaf bureaustoel

Een bureaustoel is een belangrijke basis van uw werkplek. Het is daarom van belang om op een ontspannen manier met u werk bezig te zijn en uw lichaam zo min mogelijk te belasten. Een bureaustoel moet daarom zo instelbaar kunnen zijn dat die de juiste steun geeft aan uw lichaam waar dat nodig is. Zo voorkomt u gezondheidsklachten.

7 aandachtspunten bij de aankoop van een bureaustoel.

 • Functionaliteit van een bureaustoel.
  Wanneer u een bureaustoel gaat kopen voor een langdurige zit is het belangrijk om u op de functionaliteit te richten. Kies voor een bureaustoel met vijfpotige kruisvoet voorzien van harde/zachte wielen, een gasveer, een verstelbaar zitvlak, een verstelbare rugleuning en twee verstelbare armleuningen.
 • Het mechaniek van een bureaustoel.
  Bij het kopen van een bureaustoel moet u altijd opletten op de kwaliteit van de stoel. Is de stoel stevig? Waar is het mechaniek van gemaakt? Staal of kunststof? Een bureaustoel met een mechaniek van staal is steviger, kan meer gewicht aan en gaat daardoor langer mee. Hoe beter de kwaliteit hoe langer de stoel mee gaat. Ook voor een bureaustoel geldt goedkoop is duurkoop. Zo zal een goedkopere stoel eerder aan vervanging toe zijn.
 • Verstelbare rugleuning en lendensteun.
  Bij de verstelbare rugleuning is het belangrijk dat het lumbale (holle) gedeelte van uw rug de meeste steun krijgt. Dat voorkomt klachten aan uw rug, schouder en nek of kan juist extra steun geven bij mensen met rugklachten. Daarvoor hebben bureaustoelen een S-vormige rugleuning die loopt gelijk aan uw ruggenwervel of een verstelbare lendensteun waarmee u de holling in de onderrug aan kunt vullen met de bolling (lendensteun) in de rugleuning. Ook moet een rugleuning een kantelstand (naar voren en naar achteren) hebben zodat u altijd de goede steun hebt als u van zithouding verandert.
 • Verstelbare zitting.
  Het is algemeen bekend dat lang zitten ongezond is. Daarom is het belangrijk om voor een bureaustoel te kiezen waarbij de zitting verstelbaar is. Door een verstelbare zitting kunt u van houding veranderen en creëert u een actieve zithouding.
 • Verstelbare armsteunen.
  De armleuningen van een bureaustoel zorgen ervoor dat de schouder en nek worden ontlast, dat de armleuningen de schouder niet omhoog duwen en dat de ellebogen recht onder de schouders op de armsteunen rusten. Er zijn verschillende armleuningen: vast, 1D, 2D, 3D en 4D klik hier voor meer informatie.
 • Hoogte van een bureaustoel.
  Het is erg belangrijk om de stoel in hoogte te kunnen verstellen.
  Iedereen heeft een andere lichaamsverhouding. Bij het instellen van de hoogte moeten de bovenbenen horizontaal zijn en 90 graden met uw onderbenen zitten, dit voorkomt druk aan de achterkant van de bovenbenen.
 • Persoonlijke verstellingen.
  Ieder mens heeft verschillende lichamelijke verhoudingen, maten en specificaties. Daarom is het erg persoonlijk om een bureaustoel aan te schaffen. Stel uw bureaustoel zo in dat die voor jou de juiste zithoogte en zitdiepte heeft, de rugleuning verstelbaar is aan jouw lengte en de breedte van de stoel bij u past.

Nog vragen?
Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over een aankoop van een bureaustoel? Bij KSB heeft u keuze uit een nieuwe bureaustoel en een tweedehands bureaustoel. Kom langs bij onze vestiging en er staat altijd een collega klaar om uw vragen te beantwoorden.